Retusch och utskrifter

 

 

Ett fotografi är inte klart fören man har framkallat det och det sitter i en ram på väggen. Nu göms bilder undan i en mobiltelefon och visas bara upp i bland på sociala medier. Det tycker jag är lite synd. En bra bild är förtjänt av att visas upp på bästa sätt och plats. Därför erbjuder jag alla mina kunder möjligheten till förstklassiga utskrifter.

 

oftast så vill jag som fotograf följa hela processen från fotografering retusch och print så att ni som kund kan få det absolut bästa resultatet. givetvis så skriver jag ut era fotografier som ni har tagit själva.

Om ni vill ha utskrifter på era egna fotografier. Så skicka den med så hög upplösning som möjligt och en beskrivning med era önskemål via min mail info@jlfhoto.se. så ska se till att ni får en riktigt bra Utskrift. 

Märk väl att en bild som är tagen med mobil inte har samma kvalitet som en riktig kamera. En mobilkameras bild är gjord för att visas enbart på en liten skärm.  Vilket gör att jag kan inte optimera bilden på samma sätt eller skriva ut den på storformat som A2. 

 

 

 

Utskrifter

Jag använder en Canon ImagePROGRAF Pro 1000 för att göra mina Utskrifterna på. det är en professionell skrivare med 12 individuella färgpatroner för den absolut bästa färgåtergivningen och kvalitén.. 

 

 

Hahnemühle Photo Pearl 310 g/m²

 

Photo Pearl 310 är ett fint strukturerat PE-papper med en pärlemoraktig yta. Det högkvalitativa bläckabsorberande skiktet ger enastående bildkvalitet med enormt detaljerad skärpa, maximala svarta värden och ett mycket brett färgutrymme. Den livliga och mycket detaljerade färgåtergivning garanterar fotorealistiska tryck av imponerande kvalitet.

Den snabbtorkande, vattenbeständiga ytan kännetecknas av en hög grad av motstånd mot repor och fingeravtryck. 

Hahnemühle Photo Matt Fiber 200 g/m²

Detta är ett ganska så traditionellt matt papper.Har en lite varmare ton  och en härlig slät och fin yta . Med fine art känsla så passar den bra till både färg och svartvita bilder. 

 

 

Hahnemühle Museum Etching nature white A3+, 350 g

Museum Etching 350 är det perfekta mediet för konstreproduktioner och fotografier med varma nyanser eller grå nyanser. På grund av den exklusiva användningen av bomull, som är svår att extrahera från bomullsplantan, följer Museum Etching höga arkivstandarden för åldersbeständighet. Den är idealisk för konstreproduktion, färgade och svartvita fotografier.

 

 

 

 

Jag använder Canons egna Premium PRO papper som är gjort för skrivarens färger för att få absolut den bästa resultatet på utskrifterna.

Canon Photo Paper Pro Platinum

Detta papper skriver jag oftast själv ut på. det räknas som Canons bästa blanka fotopapper. Detta papper tillsammans med Canons bläck innebär att fotografier förvarat i album ska hålla i nästan samma kvalitet upp till 200 år.   

Fotopapperet har en en slät och fin yta och ger utskrifterna en hög kvalitet och stor motståndskraft mot att blekas.

 

 

Photo Paper Pro Luster

Med Canon Photo Paper Pro Luster får man livfulla färger eller högkvalitativ monokrom fotoutskrift detta papper är ett professionellt fotopapper som har en fin struktur och lyster.

 

 

Canon Pro Premium Matte

är ett elegant, matt fotopapper. strukturen är jämn med varmvit ton för utskrifter utan reflekterande lyster. Perfekt för fotografier i svartvitt och färg samt konsttryck där varma färgtoner och grå toner återges på ett mycket vackert sätt.

Retusch

 

Första gången jag såg photoshop så var jag såld på programmet, det var helt otroligt vad man kunde gör med bilder i det redan då. Har alltid tyckt om att teckna och måla. men här kunde man göra så mycket mer. Så efter mitt första möte så har det alltid funnits photoshop på mina datorer. Jag är hyfsat självlärd eller utbildad via youtube som är en makalös kunskapskälla. Samt att jag har köpt kurser från olika utländska onlineutbildningar.   

 

Jag fotograferar alltid i Raw format. Vilket gör att alla bilder som tas måste man göra justeringar i en dator. så alla bilder som jag levererar så har jag gått personligen igenom dem och en viss retusch. som färg, vitbalans och ljus samt att jag brukar göra lite enklare korrigeringar.

 

Att göra en mer grundlig retuschering av en bild är tidskrävande. och kräver sin kunskap och kreativitet samt bra utrustning. Därför vill man oftast att grundbilden ska vara så bra som möjligt redan från början. En grundlig retuschering tar närmare 5 timmar att göra. och att bygga om en bild eller att skapa en bild tar ännu längre tid.

Jag kan ta på mig att retuschera era foton som andra fotografer eller ni själva har tagit. Men då måste jag ha ett skriftligt tillstånd av den som har fotograferat bilden. Jag jobbar då på en timkostnad på 500kr timmen. tiden är lite svår att bestämma hur lång tid det kan ta, beroende vad ni har för önskemål. men jag jobbar snabbt och många av bilderna här på min hemsida har inte tagit mer än 1-2 timme att göra.

Tänk också att en bild som är tagen med en Mobiltelefon saknar delar av den kvalitet och upplösning för att kunna retuscher den lika bra som en bild tagen med en professionell kamera. 

 Om ni vill skicka en bild för retusch eller utskrift. Så skicka den med så hög upplösning som möjligt och en beskrivning vad ni vill att jag ska göra med bilden via min mail info@jlfhoto.se

 

 

 

 

Här nedan så delar jag med mig av några av mina alster som jag har skapat i Photoshop. 

 

 

 

 

Kontakta oss för beställning eller eventuella frågor

4 + 15 =