Retusch och utskrifter

 

Ett fotografi är inte klart fören man har framkallat det och det sitter i en ram på väggen. Nu göms bilder undan i en mobiltelefon och visas bara upp i bland på sociala medier. Det tycker jag är lite synd. En bra bild är förtjänt av att visas upp på bästa sätt och plats. Därför erbjuder jag alla mina kunder möjligheten till förstklassiga utskrifter.

 

Utskrifter

Jag använder en Canon ImagePROGRAF Pro 1000 för att göra mina Utskrifterna på. det är en professionell skrivare med 12 individuella färgpatroner för den absolut bästa färgåtergivningen och kvalitén.. 

 

 

Jag använder Canons egna Premium PRO papper som är gjort för skrivarens färger för att få absolut den bästa resultatet på utskrifterna.

Canon Photo Paper Pro Platinum.

Detta papper skriver jag oftast själv ut på. det räknas som Canons bästa blanka fotopapper. Detta papper tillsammans med Canons bläck innebär att fotografier förvarat i album ska hålla i nästan samma kvalitet upp till 200 år.   

Fotopapperet har en en slät och fin yta och ger utskrifterna en hög kvalitet och stor motståndskraft mot att blekas.

 

 

Photo Paper Pro Luster

Med Canon Photo Paper Pro Luster får man livfulla färger eller högkvalitativ monokrom fotoutskrift detta papper är ett professionellt fotopapper som har en fin struktur och lyster.

 

 

Canon Pro Premium Matte

är ett elegant, matt fotopapper. strukturen är jämn med varmvit ton för utskrifter utan reflekterande lyster. Perfekt för fotografier i svartvitt och färg samt konsttryck där varma färgtoner och grå toner återges på ett mycket vackert sätt.

Retusch

Första gången jag såg photoshop så var jag såld på programmet, det var helt otroligt vad man kunde gör med bilder i det redan då. Har alltid tyckt om att teckna och måla. men här kunde man göra så mycket mer. Så efter mitt första möte så har det alltid funnits photoshop på mina datorer. Jag är hyfsat självlärd eller utbildad via youtube som är en makalös kunskapskälla. Samt att jag har köpt kurser från olika utländska onlineutbildningar.   

Jag fotograferar alltid i Raw format. Vilket gör att alla bilder som tas måste man göra justeringar i en dator. så alla bilder som jag levererar så har jag gått personligen igenom dem och en viss retusch. som färg, vitbalans och ljus samt att jag brukar göra lite enklare korrigeringar.

Att göra en mer grundlig retuschering av en bild är tidskrävande. och kräver sin kunskap och kreativitet samt bra utrustning. Därför vill man oftast att grundbilden ska vara så bra som möjligt redan från början. En grundlig retuschering tar närmare 5 timmar att göra. och att bygga om en bild eller att skapa en bild tar ännu längre tid.

 

Priser

 

 

Kontakta oss för beställning eller eventuella frågor

15 + 15 =